“Stolica” je nevjerojatan dio pilates opreme. Vježbe koje na njoj možete raditi obuhvaćaju sve mišićne grupe vašeg tijela, a posebno trupa. Savršena je za početne i napredne treninge. “Stolica”  je čvrsto građena za sve tjelesne veličine. Otpor se jednostavno regulira pomoću opruga.

Riječ Cadillac asocira na veliki automobil bez krova sa perajima, električnim prozorima i ušminkanom haubom. U vrijeme Josepha Pilatesa Cadillac je bio sinonim američke udobnosti, inovacije i luksuza. Zato je Pilates svoj novi izum nazvao Cadillac – ima sve što možete poželjeti, velik je i udoban. Ova sprava ima puno elemenata: opruge za noge, opruge za ruke, mekane obruče sa kojih visite, push-through šipka da vas rasteže, te ima čak i trapez. Trapez je u originalu dodatak spravi, zbog čega ga zovu i “trap” stol. Kao dio opreme izgleda zastrašujuće budući da je visok oko 2m. Kada prvi put vide spravu većina ljudi se neugodno nasmiješi jer ih podsjeća na srednjovijekovnu spravu za mučenje, a nazivi “trap” stol, mekani obruč ili trapez samo još više hrane maštu. Većina profesionalnih instruktora ga kraće zovu Cadi. Prvi prototip Cadillaca je osmišljen kao sprava koja će pacijentima vezanima za krevet omogućiti vježbanje. Dizajn je bio jednostavan – bolnički krevet sa oprugama pričvršćenim za strop. Do danas je dizajn dosta evoluirao kao i vježbe koje se mogu izvesti na ovoj spravi. Pilates Cadillac je višenamjenska sprava kojom se može povećati ili smanjiti opseg pokreta kako naprednih tako i početnih polaznika ovisno o potrebi.

Posebno dizajnirana sprava na kojoj se izvode programi Pilates metode. Vježbanjem na reformeru  znatno brže će te oblikovati vlastito tijelo, učvrstiti ga, te isto tako pomoći u otklanjanju različitih nepravilnosti u posturi tijela i mišićnog disbalansa. Funkcionira na principu pomične klupe i opruga. Reformer je izuzetno funkcionalan pri jačanju muskulature ali i istezanja, a da pri tome nepotrebno ne opterećujete vaše zglobove. Vježbe mogu biti različitog intezitete, prilagođene svim dobnim skupinama, sportašima i rekreativcima, te se izvode uz konstantan nadzor trenera radi svojih specifičnosti.