Vi nastojite razviti nov pristup vježbanju. Koristeći se metodom vježbanja na prostirci ili spravama kao i određenom filozofijom, stvorit će te sustav uz pomoć trenera koji je najblagotvorniji za vaše tijelo i vaš način života. Iznova podučavajući vlastito tijelo ispravnom obliku i pokretu, koje će ono pamtiti čitav život. Cilj nam je prevladati loše navike i povezati se sa vlastitim tijelom. To znači uživati u ispravnom kretanju i rezultatima koje ono donosi: bolje držanje tijela, snažno središte, gipkost, žustrost te zadovoljstvo.

Vjerojatno imate vlastiti cilj vježbanja. U početku jednostavno trebate težiti da ovladate početničkim vježbama na prostirci tako što ćete tijelu dati priliku da redovito vježba. Strpljivost i ustrajnost! Ako u početku nismo u mogučnosti pravilno izvesti pojedine pokrete, nemojmo odustajati. Pokrenut će te neke nove mišiće i vašem će tijelu trebati vrijeme za prilagodbu. Čak su i neki od najboljih sportaša našeg vremena imali poteškoća s izvođenjem ovih pokreta. Ako namjeravamo dosegnuti najvišu razinu vježbanja na prostirci, vaš i naš je cilj da usavršite svoj program vježbanja do stupnja u kojem možemo dodati nove vježbea da pri tome ne gubimo više vremena. To nikako ne znači da trebate požuriti s onim što već znatekako biste izveli nešto novo. Vi se želite pokretati ritmički i dinamično, a da pritom ne gubite kontrolu. Napor i znoj siguran su znak da napredujemo, ali napetost i nemar nisu!

Svaka vježba je podređena važnosti cjeline. Neke napredne vježbe možda neće biti pogodne za vaše tijelo. To je u redu. Otkrijte koje su vježbe najdjelotvornije  za vas i usavršite to što znate. Uskoro će te se pitati kako ste mogli živjeti bez tih vježbi!